Schuldeisers krijgen ruim week meer de tijd om te reageren op uitstel betalingen obligaties

Suriname heeft woensdag de deadline verlengd met meer dan een week voor schuldeisers om te reageren op een voorstel om enkele betalingen op twee obligaties uit te stellen. Het betreft de obligaties met vervaldatum in 2023 en 2026, aldus de regering in een verklaring. 

Suriname heeft aangeboden rente te betalen over de uitgestelde rentebetalingen. Deze maand had Suriname schuldeisers gevraagd om uitstel van betalingen op de obligaties, met een totale uitstaande hoofdsom van US$ 675 miljoen. 

Een informele overeenkomst met het Internationaal Monetair Fonds vóór 24 maart zou Suriname extra tijd geven om zijn betalingen aan schuldeisers te doen, aldus het aanbod.

De 2023-obligatie van Suriname werd voor het laatst verhandeld op iets meer dan 53 cent van de dollar en die van 2026 rond de 52 cent.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: