Team Volksgezondheid in centrum Paramaribo met info over Covid-maatregelen

Een team van de afdeling Voorlichting van het ministerie van Volksgezondheid was dinsdag in de binnenstad van Paramaribo om mensen van informatie te voorzien over de Covid-19 maatregelen.

Er was gekozen voor de binnenstad, met name de omgeving van de Times Mall, om vooral jongeren te bereiken daar vaak rondhangen. Ruim 300 mensen, jong en oud, hebben zich laten informeren over de preventiemaatregelen, zo meldt het ministerie donderdag.

Naast het feit, dat de mensen bewust werden

gemaakt van de drie belangrijke preventiemaatregelen, werden zij ook geïnformeerd over de zogenoemde ‘MoHanA challenge’. Deze challenge houdt in, dat iedereen een video mag uploaden waarin zij

op hun eigen creatieve wijze aangeven hoe zij zich beschermen tegen het Covid-19 virus. De persoon met de meest creatieve video maakt kans op het winnen van een hoofdprijs van SRD 2.500. Video’s kunnen tot 5 december worden ingezonden.

Behalve de informatie die mondeling aan de mensen verstrekt werd, kregen zij ook alle informatie in een flyer mee. Ook was er gelegenheid tot het maken van een foto bij de welbekende MoHanA foto-booth. Tot slot mochten de mensen kiezen uit een mondkap, een hand sanitizer of een T-shirt (waarop MoHanA bedrukt staat). Het gratis

verstrekken van het promotiemateriaal is mogelijk gemaakt door de Pan American Health Organization, PAHO.

Het is de bedoeling dat deze informatiesessie in de toekomst ook in de overige districten gehouden wordt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: