Strafzaak tegen oud Centrale Bank-governor Robert van Trikt en twee mede-verdachten voor rechter

De strafzaak tegen de oud-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert van Trikt, wordt vanochtend in de rechtbank behandeld. De rechter die de zaak behandelt is Maitrie Kuldip Singh. Ook staan de mede-verdachten Ashween Angnoe en Faranaaz Hausil terecht.

Er zijn zware voorzieningen in de rechtbank getroffen. Zo is de grote zittingszaal beneden ingericht als volledige persruimte waar de media de zaak op een groot screen kan volgen. Ook in de grote zittingszaal boven is een groot screen geplaatst. 

Van Trikt en Angnoe worden verdacht van diverse strafbare feiten, waardoor Orion NV, het bedrijf van Van Trikt en zakenpartner Angoe, ook zou zijn bevoorrecht. Er is volgens het Openbaar Ministerie sprake van belangenverstrengeling. Hierbij is ook het Belgische bedrijf Clairfield betrokken.

Directielid ‘Legal, Complicance & International Affairs’ Faranaaz Hausil bij de CBvS werd medio juli aangehouden. Voor haar arrestatie was ze al een aantal malen als getuige verhoord. 

Van Trikt zou volgens het Openbaar Ministerie schuldig zijn aan een reeks misdrijven genoemd in het Wetboek van Strafrecht, de Anti-Corruptiewet en de Wet Strafbaarstelling Money Laundering.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: