SAO houdt op weg naar 40-jarig bestaan sportdag en cookout

Het is bijna 40 jaar geleden dat de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), een werkarm van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, werd opgericht. In het kader daarvan wordt een reeks activiteiten in aanloop naar de verjaardag op 20 mei 2021 ontplooit, zo laat de stichting in een persbericht weten.

Na de kick off activiteit, de lancering van de website van de SAO, werd op 19 november een sportdag gehouden in de Memre Buku Kazerne voor het Vak opleidingscentrum 2. De opeenvolgende activiteiten, de cookout en een sportdag voor Vak opleidingscentrum 3, zijn op 24 november 2020 simultaan ontplooid. Op het terrein van het Vak opleidingscentrum 3 hebben de cursisten en docenten onder het genot van eten, sport en muziek het 40-jarig bestaan gevierd. 

‘Het leukste moment hier is voetballen met mijn klasgenoten’, aldus Trevor Ismael. Hij heeft zich ingeschreven voor de gawasa training nadat zijn vrienden hem over het opleidingsinstituut hadden verteld. ‘Ik wil afronden in de Elektro-afdeling en later wil ik architect worden’, zegt Eva Maroudsia, een elektro cursist van SAO.

De stichting houdt zich voornamelijk bezig met het her- en bijscholen van drop-outs en kleine ondernemers al naar gelang de behoeften op de arbeidsmarkt. ‘Ik heb hier een leerrijke ervaring opgedaan. Je leert bij het lassen met werkstukken tevens met machines omgaan en ook hoe je verder moet in een bedrijf’, zegt lasconstructie cursist Leroy Somar. 

Om toegelaten te worden tot het opleidingsinstituut moet de leeftijd van minimaal 16 jaar bereikt zijn, waarbij de toelatingseisen per afdeling verschillend zijn. 

De SAO houdt zich ook bezig met het verzorgen van vaktrainingen aan werknemers en hobbyisten die meer willen leren over een vak. ‘Wij hopen, dat wij alle activiteiten naar 20 mei 2021 kunnen afwerken,

maar dat is afhankelijk van de middelen die ter beschikking zijn en ook de hulp van mijn collega’s’, aldus Shaya Rodjan-Ramharakh, de voorzitter van de Commissie 40 Jaar SAO. 

De website heeft de toegang tot inschrijven makkelijker gemaakt. Inschrijvingsformulieren kunnen nu via www.vaksao.org gedownload worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: