Ambassadeur van Ghana brengt beleefdheidsbezoek aan president Santokhi

Abena Pokua Adompim Busia wil rechtstreekse vliegverbinding tussen Ghana en Suriname

De niet residerende ambassadeur van Ghana, Abena Pokua Adompim Busia, heeft donderdag een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi. De ambassadeur heeft als standplaats Brasilia, Brazilië, en heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt het Santokhi onder meer te feliciteren met zijn verkiezing en inauguratie als president van Suriname. 

Abena Pokua Adompim Busia geeft aan, dat de relatie tussen Suriname en Ghana erg belangrijk is. Haar aanwezigheid tijdens de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid is een teken dat de beide landen de relatie verder willen versterken.

De diplomate zei erg ingenomen te zijn met de wijze waarop de Onafhankelijkheidsdag gevierd wordt. De culturele diversiteit stemt haar goed. De culturele uitwisseling is een van de manieren om de band tussen de beide landen verder te versterken. Op het gebied van Onderwijs is er een Memorandum of Understanding (MoU). De ambassadeur stelt voor de MoU’S uit te werken en programma’s te ontwikkelen. 

Verder ziet zij mogelijkheden voor een rechtstreekse vliegverbinding tussen Suriname en Ghana.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking gaf na het onderhoud met de ambassadeur aan, dat Ghana een goede economische ontwikkeling doormaakt. Het is een land met wie Suriname een historische band heeft.

Suriname wil kijken op welke wijze zaken gedaan kunnen worden met het land. Ghana kan gezien worden als een springplank naar andere delen van het Afrikaans continent. Historisch vanuit de Zuid-Zuid relatie wil Suriname de band met Afrika verder verstevigen, omdat er daar groei in zit.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: