Verdachte van diefstal, zware mishandeling en vernieling op de vlucht door politie neergeschoten

De politie van het bureau Santo Dorp heeft met assistentie van het Regio Bijstands Team Midden de verdachte S.A. (37) in de maandagavond op de kruising van de Alice- en de S. Rattanstraat te  Sunny Point aangehouden, nadat hij vluchtend voor de politie door agenten in zijn rechterbovenbeen werd geschoten. Dit bericht het Korps Politie Suriname woensdag.

Tegen de man zijn meerdere aangiftes gedaan op het politiebureau Santo Dorp voor diefstal met geweld, zware mishandeling en vernieling. S.A. werd meermalen opgespoord, maar wist telkens uit handen van de politie te blijven.

Hij werd echter maandagavond te Sunny Point gesignaleerd, waarna  de politie werd ingeschakeld. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig tegen de agenten en zag kans te vluchten. De politie sommeerde hem tot stoppen en loste meerdere waarschuwingsschoten, die de vluchtende verdachte echter bleef negeren.

Hierop zagen de agenten zich genoodzaakt gericht te schieten, waarbij S.A. werd geraakt. Hij liep een schotwond opaan zijn rechterbovenbeen en werd in een ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd hij, na te zijn voorgeleid aan een Hulpofficier van Justitie, in verzekering gesteld. Onder politiebewaking is hij ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: