Paramaribo Zoo heeft giftshop erbij

De Paramaribo Zoo beschikt nu ook over een giftshop. Gift & Souvernirs prijkt er op de van hout en steen opgetrokken aanwinst. De giftshop is een lang gekoesterde wens van de directeur van de Paramaribo Zoo, John Altenberg, die hiermee de faciliteiten voor de bezoekers uitbreidt. Zeker wanneer het toerisme weer aantrekt, mikt de zoo op extra inkomsten. In de giftshop zijn er momenteel naast versnaperingen en drankjes ook boeken en gifts te verkrijgen. Een medewerker zegt heel blij te zijn met deze ontwikkeling, maar vooral de natuurlijke uitstraling te waarderen. “Het past helemaal in de zoo, het gebruikte hout en de kleuren passen bij de sfeer.”

De giftshop is niet ver gelegen van het kersverse Waterpark ‘Werehpai’, dat nog geen 3 weken terug officieel werd geopend. Dit blijkt een goede aantrekking te hebben op bezoekers. Standhouder Sandra, die popcorn en suikerspin verkoopt, zegt dat ze de laatste tijden niet meer op de zaterdag naar de dierentuin kwam vanwege de teruggevallen aantallen bezoekers. “Maar nu lijken de zaterdagen en de zondagen winstgevend, omdat de zoo vrijwel goed bezocht is.” Dit bevestigen ook standhouders Guno, die op de zondag steevast met zijn paard te vinden is in de tuin, en Humprey, die naast een trampoline ook wat speelgoed aanbiedt. De dierentuin doet er alles aan om de nieuwe kansen, geboden door de aantrekkingskracht van het waterpark, verder te benutten. Directeur Altenberg laat weten het een aangename wending voor de dierentuin te vinden dat juist in deze periode een opleving is ontstaan. “Daar zijn we blij mee”, besluit hij.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: