Overwerkvergoeding uitbetaald aan vos-docenten

De langverwachte overwerkvergoeding van de docenten van de middelbare scholen (vos) is uitbetaald. Het is niet duidelijk hoeveel maanden betalingsachterstand is ingelopen. In de eerste week van de huidige maand kwam aan het licht dat de uitbetaling van de overwerkvergoeding op vos een grote issue is. Zo was de OD-toelage sinds vorig schooljaar niet uitbetaald. Alhoewel Fols geen onderwijsbond is voor de vos-docenten, is het de Fols-voorzitter Marcelino Nerkust die deze kwestie aan de kaak heeft gesteld, simpelweg vanwege de enorme teleurstelling waarmee deze groep te maken kreeg. Desgevraagd geeft hij aan Dagblad Suriname te kennen dat de overwerkvergoeding van de maand wel uitbetaald is.

Zoals Nerkust eerder heeft gesteld, is er geen specificatie opgenomen op de loonstrook. Zo weten de docenten niet wat precies is uitbetaald en over welke periode. Nerkust hoopt dat hierin een verandering optreedt en dat de betaling niet meer onregelmatig geschiedt. De docenten en onderdirecteuren van de middelbare scholen keken vanwege de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid extra uit naar de uitbetaling van hun overwerkvergoeding en aan die verwachting is wel voldaan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: