Minister Ramadhin neemt medicijnen uit Nederland in ontvangst

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft dinsdag een grote partij Nederlandse medicijnen in ontvangst genomen. De medicijnen, afkomstig van ziekenhuizen en zorginstellingen en inwoners uit Breda zijn bestemd voor onder andere het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De medicijnen zijn ingezameld door Logistics Community Brabant (LCB) en het Rode Kruis Midden- en West-Brabant met als doel medicijnverspilling tegen te gaan. LCB is een samenwerking tussen de Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit van Tilburg, Nederlandse Defensie Academie en Breda University of Applied Sciences, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname.

Suriname kampt al enige tijd met schaarste aan medicamenten, waardoor elke geschenkzending van bruikbare en goed gecontroleerde geneesmiddelen van harte welkom is. Veel van deze medicijnen worden in Nederland niet meer benut, omdat ze als overtollig worden aangemerkt, terwijl ze nog heel goed bruikbaar zijn. LCB was benaderd door het ministerie van Volksgezondheid en vervolgens is besloten om de voorraad uit het onderzoekscentrum ter beschikking te stellen. 

Ramadhin: ‘Op dit moment hebben wij onvoldoende medische voorraden en kunnen wij met deze zending van LCB en de ingezette hulp van het Rode Kruis in een redelijke behoefte van onze Surinaamse bevolking voorzien. Deze geschenkzending komt ons dan ook goed van pas en komt ook op het juiste moment. Wij zijn LCB en ook het Rode Kruis in Nederland daar zeer erkentelijk voor. Ook zijn er enkele Surinaamse organisaties/bedrijven die ons te hulp zijn geschoten door het transport, een kostbare luchtvrachtzending om er zo snel mogelijk over te kunnen beschikken, en de inklaring volledig voor hun rekening te nemen. Zonder hun hulp, zowel financieel als uitvoerend, was dit alles niet, en zeker niet op zo korte termijn, mogelijk geweest. Onze oprechte dank gaat ook naar hen uit.’

Leo Kemps, directeur LCB: ‘Deze medicijnen herbruikbaar zijn, waardoor ze alsnog op een maatschappelijke verantwoorde wijze ingezet kunnen worden.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: