De binnenstad en burgers al in sfeer Srefidensi

De binnenstad en burgers zijn al in de Srefidensi sfeer. In het kader van de onafhankelijkheidsviering van de Republiek Suriname op 25 november 2020 hebben enkele ondernemers hun panden versierd. Niet alleen in de binnenstad van Paramaribo, maar ook oppashuizen, tehuizen en organisaties laten deze dag niet zomaar voorbijgaan. De herdenking van 45 jaar Srefidensi zal aangepast worden gevierd vanwege covid. Ook enkele daklozen gaven tijdens een gesprek aan dat zij de sfeer voelen. “Ook al leef ik over straat, maar het gevoel is er. Op deze bijzondere dag of feestdagen worden wij ook getrakteerd en dat betekent dat wij in de gelegenheid zullen zijn om te genieten van een bordje eten en drinken. Ook al hoe diep ik in de situatie zit, aan het eind ben ik nog steeds burger van het land en weet wat het betekent om 45 jaar onafhankelijk te zijn.  Er zijn dingen gebeurd en fouten gemaakt die geleid hebben tot deze situatie, maar ik blijf proberen. Er zullen betere dagen komen, na vallen sta je zeker weer op”, benadrukt de dakloze. “Wij moeten positief blijven.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: