Arwien Bhagwandas en Roëdhrani Basdewsing sneldamkampioenen 2020

Arwien Bhagwandas heeft zich zaterdag gekroond tot de nieuwe sneldamkampioen van Suriname. Het Ronny Vlijter Memorial Sneldamkampioenschap begon in mei 2020. Een aantal dammers heeft deelgenomen aan het online sneldammen. Alle damverenigingen werden aangemoedigd om hun dammers het onlinedammen aan te leren. Zaterdag werd de laatste ronde afgewerkt. Daarna werden de prijzen uitgereikt.

Het ging er spannend aan toe. Bepaalde spelers deden het tot de vijfde ronde erg goed. Zo stond de dammer Glenn Dumfries op nummer 1 met 7 punten, gevolgd door Waldi Anches en Dennis Landveld. Na de zevende ronde stond W. Anches op de eerste met 11 punten, gevolgd door D. Landveld en A. Bhagwandas. De verrassing viel in de achtste en negende ronde. Arwien Bhagwandas won de laatste 2 wedstrijden en Dennis Landveld speelde de achtste ronde gelijk, waardoor beide spelers op 14 punten kwamen. Bij de beslissingswedstrijd tussen Dennis Landveld en Arwien Bhagwandas won Arwien door middel van een lockzet. Zo werd Arwien Bhagwandas sneldamkampioen en Dennis Landveld semikampioen, John Schmelts werd derde en Waldi Anches, de oudste speler, werd vierde. De beste dame werd Roëdhrani Basdewsing. De bovengenoemde spelers zijn de beste sneldammers van Suriname in 2020. De Jofewa bedankt alle donateurs, en in het bijzonder het bestuur van DA’91.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: