Winnaars tekenwedstrijd ‘Herdenking 45 jaar Onafhankelijkheid’ worden 25 november bekendgemaakt

Alle tekeningen die zijn ingezonden in het kader van de tekenwedstrijd ‘Herdenking 45 jaar Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname; zijn te zien op de Facebookpagina van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) en diverse media. De jury bestaande uit de kunstenaars George Struikelblok, Meltem Karayokun en Robbert Enfield, heeft zaterdag de tekeningen beoordeeld. Op 25 november worden de drie winnaars per categorie bekend gemaakt, zo bericht het ministerie dinsdag.

De tekeningen van de winnaars zullen worden tentoongesteld op het Onafhankelijkheidsplein. Elke deelnemer krijgt een certificaat van deelname en winnaars ontvangen een geldbedrag. Daarnaast zal er voor de winnaars als blijk van waardering een samenkomst worden georganiseerd onder leiding van SoZaVo-minister Uraiqit Ramsaran. 

Het ministerie had de tekenwedstrijd georganiseerd onder haar doelgroepen in verband met 45 jaar Srefidensi. De deelnemers zijn kinderen en seniore burgers uit residentiële opvanginstellingen.

De tekenwedstrijd had als doel zoveel mogelijk de doelgroepen te betrekken, zodat zij in hun beleving konden weergeven hoe zij de activiteiten rondom de onafhankelijkheid beleven of hebben beleefd. 

De stichting Matoekoe is een van de instellingen die heeft meegedaan. Matoekoe is een heel therapeutisch centrum voor kinderen met een beperking. Volgens maatschappelijk werkster Marijke Zschuschen heeft het centrum een opvangcapaciteit van 60 pupillen. De kinderen krijgen scholing en therapeutische begeleiding. Ook krijgen ze verschillende technieken aangeleerd, waaronder pottenbakken, kaarsen maken en schilderen, opdat ze op latere leeftijd enigszins in hun eigen behoeften kunnen voorzien.

Ook kinderhuis Sukh Dhaam te Alkmaar in het district Commewijne heeft deelgenomen aan de tekenwedstrijd. Minister Ramsaran had ter gelegenheid hiervan een bezoek gebracht aan deze opvanginstelling. Hij wees de kinderen erop, dat dit jaar niet uitbundig gefeest kan worden vanwege de Covid-19 pandemie, maar dat de viering van 45 jaar onafhankelijkheid anders wordt aangepakt, en wel met  een tekenwedstrijd. Dit betekent ook een stimulans voor de deelnemers om hun creativiteit te tonen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: