Srefidensi Agribeurs 2020 geopend

Sewdien: “Dekking lokale behoefte agrarische producten brengen naar 2/3 deel”

Middels het doorknippen van een lint heeft minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Visserij en Veeteelt (LVV) de Srefidensi Agribeurs 2020 maandag geopend. Deze beurs moet de lokale agrarische-productie stimuleren en kleine ondernemers de kans geven zich te ontplooien. Eén van de doelen is ook de bewustwording van het consumeren van lokale producten en om te voorzien in de lokale behoefte. Opvallend genoeg volgens de minister is dat slechts een derde van onze behoefte gedekt kan worden met de lokale agrarische productie. “2/3 blijft import, welke een waarde vertegenwoordigt van ongeveer 300 miljoen Amerikaanse dollar. Laten wij proberen vanaf nu een target te stellen, zodat wij van 1/3 naar 2/3 proberen te gaan. Als wij dat doen, dan zullen wij sowieso een besparing hebben van ongeveer 150 miljoen Amerikaanse dollar per jaar. En als het geld hier binnen onze economie blijft rollen, dan zal dat voor de agrarische sector en ook voor de nationale economie een heel belangrijke rol spelen “, aldus de bewindsman. Volgens hem zal de gedachte van ‘eat local’ worden gepromoot en worden een aantal zaken in place gebracht. De beurs is vandaag ook open van 10.00 uur tot 18.00 uur. Tegen 12.00 uur start de Cook-out.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: