OS Wintiwai na regenval volledig onder water

Jarenlang waterprobleem nog steeds niet opgelost

De OS Wintiwai te Wintiwai staat volledig blank na regenval maandag en zondag. De leerlingen kunnen geen lessen volgen. Dagblad Suriname heeft vernomen, dat het een terugkerend probleem is dat al jarenlang speelt. De foto’s spreken boekdelen. De oorzaak zou liggen in verstopte trenzen door vooral erin gedumpt afval en het ontbreken van duikers. Onduidelijk is wat er de afgelopen is ondernemen om het probleem structureel op te lossen. Het schoolhoofd en minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken waren nog niet bereikbaar voor een reactie.

Toenmalig minister Vidjay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie had zich in augustus 2019 georiënteerd in Wintiwai. Hij liet weten, dat met man en macht gewerkt wordt aan een structurele oplossing voor het jarenlange probleem van wateroverlast. ‘Gelet op het onderzoek van deze situatie is naar voren gekomen, dat enkele duikers verkeerd aangelegd zijn en in bepaalde gevallen zijn er in plaats van duikers gewoon regenbuizen geplaatst. Dit alles stagneert het snel afvoeren van water dat zich op de straten bevindt’, zei hij destijds. Hij beweerde verder, dat er al een goed plan in elkaar gezet was dat ook al in werking was getreden.

Maar, inmiddels is het bijna 2021 en nog steeds is kennelijk het zich al jarenlang voortslepende probleem van wateroverlast na de minste of geringste regenval niet opgelost.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: