Ministerie Emanuel tekent beheersovereenkomst met St. Sophia’s Lust en Omgeving

Aan de vooravond van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid heeft het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport een zogenoemde Beheersovereenkomst getekend met Stichting Sophia’s Lust en Omgeving voor het Sophia’s Lust Community Center. De ondertekening vond plaats onder toezicht van minister Gracia Emanuel, directeur Sportzaken, beleidsadviseurs en bestuursleden van de stichting, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname dinsdag.

  • Het Sophia’s Lust Community Center is is een schenking geweest van de China voor de gemeenschap van Sophia’s Lust en omgeving. Dit multifunctioneel centrum kan gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling van de bewoners van Sophia’s Lust en omgeving. Behalve een speeltuin beschikt het gemeenschapscentrum ook over een fitnessruimte, een computerlokaal, en over een zaal voor het houden van sessies, trainingen en huiswerkbegeleiding. 

Voor de ondertekening heeft de minister het stichtingsbestuur toegesproken.Zij gaf aan, dat ze niet twijfelt aan de samenwerking. ‘Wij werken zoveel mogelijk conform het beleid van de regering om uitvoering te geven aan recreatieve en sportaangelegenheden.’ Volgens haar zal de regering te allen tijde een beleid voeren dat de maximale conditie en randvoorwaarde schept voor de samenleving om maximaal te kunnen bewegen en sporten. 

Volgens waarnemend directeur Gordon Touw Ngie Tjouw, die namens de minister de ondertekening deed, is ‘de opdracht uitgevoerd en komen wij dichterbij om het sportbeleid en recreatieve aangelegenheden te decentraliseren. De afgelopen periode zijn wij druk bezig geweest om alle plooien glad te strijken. Als directielid wil ik de minister bedanken voor haar inzet met betrekking tot de ondertekening en ook de stichting. Kansen die gelden voor sporters en jongeren in Paramaribo, moeten ook van toepassing zijn voor iedereen in de andere districten’.

De heer Barron, lid van het bestuur, is blij dat er nu invulling gegeven kan worden aan de recreatieve activiteiten van de buurt. De minister en de directeur hebben hart voor recreatieve en sport. ‘Wij kunnen u verzekeren dat de stichting zich zal houden aan de beheersovereenkomst’, zei Barron.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: