DP World Paramaribo steunt St. Ilse Henar-Hewitt in strijd tegen gender gebaseerd geweld

Een 16-daagse campagne waarin wereldwijd actie gevoerd wordt tegen op gender gebaseerd geweld tegen vrouwen en kinderen begint woensdag en eindigt op 10 december. 25 November is de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen en 10 december is de Internationale Dag van de Mensenrechten. Dit meldt de Communicatie Dienst Suriname.

In dat kader nemen Stichting Ilse Henar-Hewitt Juridische Bijstand voor Vrouwen en andere organisaties uit de vrouwenbeweging, een standpunt in tegen op gender gebaseerd geweld en is in samenwerking met het havenbedrijf DP World Paramaribo de campagne ‘16 dagen van activisme tegen gendergerelateerd geweld’ gestart. Gedurende deze periode wordt door diverse organisaties gestimuleerd actie te ondernemen om een einde te maken aan geweld tegen vrouwen en meisjes over de hele wereld. Een

boodschap die dit jaar nog belangrijker is, gezien het feit dat  sinds het begin van de Covid-19 pandemie huiselijk en seksueel geweld tegen vrouwen wereldwijd is toegenomen. 

Gender gebaseerd geweld verwijst naar schadelijke handelingen gericht tegen een persoon op basis van gender. Het is geworteld in genderongelijkheid, machtsmisbruik en schadelijke normen.

Deze activiteit wordt ondersteunt door DP World Paramaribo die een Diversity & Inclusion beleid voert welke als doel onder andere gendergelijkheid te stimuleren. Hieronder valt het programma Women Empowerment die erop gericht is vrouwen te empoweren teneinde een gevarieerde werkcultuur en daarmee een evenwichtige samenleving te creëren. 

In dit kader heeft DP World Paramaribo drie Women Empowerment sessies gehouden en één Men’s sessie georganiseerd in de maand november, de Diversity & Inclusion Month. 

Solidair naar de Surinaamse vrouwenbewegingen heeft DP World Paramaribo ervoor gekozen om middels sponsoring van bedrukte mondkapjes de statement te maken, dat zij tegen elke vorm van geweld is. De mondkapjes met de teksten ‘Doorbreek de stilte!’ en ‘I am against gender-based violence’ samen met organisaties die zich bezighouden met de aanpak van gender gerelateerd geweld zijn maandag aangeboden aan president Chandrikapersad Santokhi, Humphrey Dundas als vertegenwoordiger van vicepresident Ronnie Brunswijk en Assembleevoorzitter Marinus Bee.

Met deze actie vraagt de organisatie aandacht van de regering om deze problematiek aan te pakken.

De mondkapjes zullen gratis aangeboden worden aan de samenleving.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: