Cold Case Unit politie behaalt eerste succes met opheldering moordzaak Kinkajoestraat

Leden van de Cold Case Unit van het Korps Politie Suriname hebben hun eerste succes geboekt en wel in de moordzaak in de Kinkajoestraat in het ressort Latour, zo bericht het korps maandagavond.

De Cold Case Unit, die enkele maanden geleden door de korpschef is ingesteld, zal alles in het werk stellen om binnen relatief korte tijd klaarheid te brengen in een aantal gevallen van moord die nog niet opgelost zijn.

Medio juni vorig jaar werd de 21-jarige Rinaldo Leons in een woning aan de Kinkajoestraat beschoten. Hij werd met een ambulance naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo vervoerd, waar hij enkele uren later overleed.

De vermoedelijke schutter, de 38-jarige B.P., is zondag door het Arrestatie Team in het Molenpad aangehouden. De uitlokker van deze zaak, de 43-jarige J.A., is maandag          door het Arrestatie Team op de bekende drugs locatie op de hoek van de Latour- en de Martin Luther Kingweg in de kraag gevat. Op hem werd bij zijn aanhouding een hoeveelheid hasj en marihuana aangetroffen en inbeslaggenomen.

Beide verdachten zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: