Bewoner Redmondstraat ontsnapt aan de dood na kogelinslag woning

‘Schieten in de lucht tijdens welk feest dan moet verboden worden’


Stanley Sovan, bewoner aan de Dr. Sophie Redmondstraat, blijkt tijdens de viering van Divali, aan de dood te zijn ontsnapt na een kogelinslag in zijn woning. Hij doet zijn opmerkelijk relaas tegenover Dagblad Suriname. Tijdens de Divali-viering werd bij Sovan in de straat door een of meerdere personen in de lucht geschoten. ‘Ik was achter mijn bureau op de computer aan het werk, toen ik plotseling schrok door een luide knal. Er zat een gat in het plafond.’

Sovan is zeer positief over de snelle reactie van agenten van het politiebureau Munder. ‘Zeker 5 agenten waren snel ter plekke. Een pluim voor de politie hoor. Zij vonden inderdaad een kogel van 9 mm. In een zinkplaat in het plafond was een gat van 26 inch geboord. De agenten toonden me dat de kogel vanuit de lucht was gekomen en dat er niet gericht was geschoten.’ Sovan vertelt dat de kogel hem rakelings op zo’n 5 tot 10 centimeter is gepasseerd. ‘Ik had dood kunnen zijn.’


Sovan pleit ervoor dat er wetgeving komt, waarin het schieten met geweren, pistolen en dergelijke tijdens welk feest dan ook wordt verboden. ‘Nu hebben ik en mijn vriendin geluk gehad, maar een onschuldige voorbijganger in de straat had geraakt kunnen worden. Mensen schijnen niet te beseffen dat wanneer ze in de lucht vuren, de afgevuurde kogel weer naar beneden moet komen. Er zal wetgeving moeten komen.’


Zijn oproep is begrijpelijk. Natuurlijk mag niemand zomaar op de openbare weg met een vuurwapen schieten, dus ook niet tijdens een feest. Het is onverantwoordelijk gedrag van mensen die zich niet realiseren welke niet te repareren schade ze kunnen aanrichten door a la dol in de lucht te schieten waar en wanneer dan ook. Schieten op de openbare weg is te allen tijde strafbaar. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: