Vluchtende inbreker door agenten in benen geschoten

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) van het Korps Politie Suriname hebben in de vroege ochtend van afgelopen zaterdag een vluchtende inbreker die niet reageerde op geloste waarschuwingsschoten in beide benen geschoten. Dit meldt het korps zondagavond.

Toen agenten bij de locatie in de Fred Derbystraat kwamen waar werd ingebroken was de inbreker nog in het gebouw. Deze zag kans via het dak uit het gebouw te vluchten. 

In de Drambrandersgracht werd de verdachte gesignaleerd en door het RBTP klemgereden. Ondanks dat de verdachte tot stoppen werd gesommeerd, zette hij zijn vlucht voort. Te voet zette leden van het RBTP de achtervolging in. Op de kruising van de Hofstraat en de Drambrandersgracht losten agenten een waarschuwingsschot, die de verdachte ook niet tot andere gedachten bracht. 

Vervolgens werd gericht op de verdachte geschoten, waarbij hij in beide benen een schotwond opliep. In een ambulance werd de gewonde verdachte vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het gaat om de 19-jarige O.K. die ervan wordt verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan zogenoemde gekwalificeerde diefstal, gepleegd in een constructie- en installatiehandelszaak. Achter het gebouw werd een tas inhoudende een cutter, schoeisel en kleding, die vermoedelijk in het bezit waren van de 19-jarige verdachte, aangetroffen en inbeslaggenomen. 

O.K. had zich toegang tot het gebouw verschaft door het traliewerk van de voorgevel op de bovenverdieping te forceren.  De 64-jarige benadeelde J.A. deed aangifte van de inbraak en diefstal in het politiebureau Nieuwe Haven. De verdachte werd na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: