President Santokhi beëdigt Remon Clemens tot granman der Kwinti’s

President Chandrikapersad Santokhi heeft zaterdag in het presidentieel paleis Remon Clemens beëdigd tot granman der Kwinti’s. ‘Vandaag is de granman der Kwinti’s geïnstalleerd zonder onenigheid. Dit is wat wij willen’, sprak vicepresident Ronnie Brunswijk bij de beëdiging. Hij riep vervolgens de aanwezige traditionele gezagsdragers op de granman de nodige ondersteuning te geven, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname.

President Santokhi benadrukte, dat de granman met deze benoeming meer verantwoordelijkheid op zijn schouders heeft gekregen. Hij zei dat de regering er alles aan doet om ontwikkeling tot stand te brengen voor het achterland. ‘Samen met de samenleving en het traditioneel gezag zal dat gebeuren.’

Ook vanuit het traditioneel gezag lijkt granman Clemens gedragen te worden. ‘Het is een heel proces geweest om de granman te kiezen, maar het is nu gelukt’, zei kapitein Emanuel. Ook hij legde de nadruk op het behouden van de eenheid onder de Kwinti’s.

Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling riep de gemeenschap op om te werken aan het ontwikkelingspad der Kwinti’s. ‘De uitdagingen die u op uw pad tegen zult komen, zullen wij gezamenlijk aanpakken.’ De bewindsvrouwe zei ook, dat een open en transparante communicatie de sleutel zal zijn bij het oplossen van vraagstukken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: