Minister Emanuel zegt steun toe aan Pamaka- en Kwinti-gemeenschap

Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport gelooft dat met de beëdiging van Jozef Forster als granman van de Pamaka en Remon Clemens van de Kwinti’s, de gebieden onder hun gezag beter tot ontwikkeling zullen komen. Dit meldt de Communicatie Dienst Suriname zondag.

De minister beloofde zaterdag bij de beëdiging van Forster en Clemens, dat de regering Santokhi-Brunswijk er alles aan zal doen om een bijdrage aan de ontwikkeling van de gebieden te leveren. De minister deed een beroep op de granmans om te allen tijde te blijven communiceren met de regering.

De bewindsvrouwe zei ook, dat in geval er zaken zijn die besproken moeten worden of er problemen zijn die opgelost moeten worden, zij graag heeft dat er tijdig melding van gemaakt wordt. ‘Op die manier kan de samenwerking tussen het traditioneel gezag en de regering alleen maar beter worden.’

Granman Forster zal zich sterk maken voor alle Pamaka-dorpen in het binnenland. Hij ziet ook graag een goede samenwerking met de centrale overheid tegemoet. Om dit te bewerkstelligen, zal hij ervoor zorgen dat de eerste aanzet te doen.

Granman Clemens zei, dat de ontwikkeling in het Kwinti-gebied een behoorlijke achterstand heeft. Hij wil zijn beste beentje voorzetten om te werken aan een inhaalslag en de verdere ontwikkeling van de gemeenschappen. Hij ziet zijn beëdiging en dat van zijn collega als een bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van het land. 

Clemens stelde verder, enorm verrast te zijn met de belangstelling om samen te werken vanuit de zijde van de president en vicepresident. De stamhoofden hebben de gemeenschappen van de gebieden via de media opgeroepen om zich te bundelen ongeacht hun woonplaats, om gemiste kansen om te werken aan de opbouw van de woongebieden, niet nog een keer mis te lopen

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: