Parmessar: “Abrupte aanhouding Adhin baart grote delen samenleving zorgen”

De fractie van De Nationale Assemblee (DNA) blijft in beraad vanwege de arrestatie van NDP-parlementariër tevens ex-vicepresident, Ashwin Adhin. In een verklaring zei fractieleider Rabin Parmessar vrijdag dat het proces en de abrupte aanhouding van Adhin, grote delen van de samenleving zorgen baart. “Onder meer als wij de tenlastelegging en de onderliggende documenten bestuderen, en de periode waarin de zaken zijn geschied waarvoor het lid van beschuldigd wordt, ontkomen wij niet onder de indruk dat deze zaken hebben plaatsgevonden in zijn hoedanigheid als vicepresident. Mede tegen deze achtergrond doet de NDP-fractie een beroep op het Openbaar Ministerie/regering om een gedetailleerd schriftelijk verslag aan het parlement te doen toekomen, ter voorkoming dat er willekeur wordt toegepast. De NDP-fractie beklemtoont dat delicten begaan door (gewezen) ambtsdragers, wil het Openbaar Ministerie vervolging continueren, dit eerst naar het parlement dient te komen. Hierna velt de volksvertegenwoordiging hierover een oordeel. Voorts leggen wij de nadruk op het feit dat de wet In Staat van beschuldiginstelling politieke ambtsdragers is gemaakt, ter bescherming van willekeurige politieke vervolging. Derhalve rekent de fractie erop dat op basis van voornoemde feiten en omstandigheden, het geacht lid Adhin spoedig in vrijheid wordt gesteld”, benadrukte Parmessar. Assembleevoorzitter Marinus Bee merkte op dat hij inderdaad een schrijven van de NDP-fractie heeft gehad over het uitschrijven van een vergadering rondom de kwestie Adhin. Echter heeft hij advies gevraagd aan zijn juristen. Wanneer dat zover is, zal hij deze zaak als onderwerp opnemen tijdens een huishoudelijke vergadering.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: