Honderden misnoegde OW’ers protesteren voor ministerie

Minister Nurmohamed: “Politici zullen zich voor gerecht moeten aanmelden”

Enkele honderden personen uit verschillende districten hebben gisteren voor het ministerie van Openbare Werken aan de Mr. Jaggernath Lachmonstraat geprotesteerd om aandacht te vragen voor hun rechtspositie. Het gaat om ambtenaren die in dienst zijn genomen tijdens de vorige regering, maar een brief hebben gekregen van de pas aangetreden regering om thuis te blijven. Hierna zijn ze nooit meer opgeroepen om aan het werk te komen. Anderen hebben beschikkingen maar komen niet voor in het systeem van het ministerie. De vakbond onder leiding van Michael Sallons had een oproep gedaan aan alle OW’ers van Albina tot en met Nickerie om zich aan te melden. De mensen willen het salaris hebben waarvoor zij maanden hebben gewerkt en nog steeds niet hebben ontvangen, terwijl zij aan de andere kant ook zekerheid willen hebben over hun arbeidsplaats. “Wie heeft gewerkt, moet betaald worden”, zegt minister Riad Nurmohamed. Ook hij begrijpt dat het proces van onderzoek te lang duurt. Hij belooft wel om onmiddellijk naar mogelijkheden te kijken over hoe de ziektekostenverzekering van de mensen verlengd kan worden, aangezien veel van de mensen ook kinderen hebben die nu niet medisch zijn verzekerd. Daarnaast zal hij nagaan of de groep gedupeerden alvast een vergoeding kan krijgen. Hierdoor kan rustig door worden gewerkt met de dossiers. Het gaat volgens Nurmohamed om een groep van 300 tot 500 personen.

Niet gemakkelijk om iedereen in dienst te nemen

Nurmohamed benadrukt dat daar waar zaken niet correct zijn verlopen, deze eerst gecorrigeerd zullen worden alvorens verder kan worden gegaan. “Het is niet gemakkelijk om iedereen in dienst te nemen, maar als ze op straat gaan hangen dan heb ik weer niets bereikt. De kantoren zijn overvol, terwijl sommige districten geen kantoor hebben. Dus wij gaan het als OW moeten oplossen”, aldus de minister. Hij vindt dat wanneer regeringen nieuwe mensen in dienst neemt, er eerst werkgelegenheid moet zijn. De groep heeft het verzoek gedaan om tenminste voor december 2020 iets voor de mensen te doen.

Iets klopt niet

Volgens Nurmohamed zijn het politici die verantwoordelijk zijn voor deze problemen nu, want als iemand in dienst wordt genomen voor een jaar en die persoon nog steeds niet is betaald, dan klopt iets volgens hem niet. “Er zijn heel veel mensen die al zolang werken en hun stukken zijn in de vorige regeringsperiode niet in orde gemaakt. Ze hebben namen genoemd, dus ik heb opdracht gegeven om die brieven in orde te maken en de gewezen mensen, die verantwoordelijk zijn, de politici, ready te maken om voor het gerecht aan te melden en daar verklaringen af te leggen. Ik bereid me voor op januari, want het gaat vooral om politici op het veld uit alle districten”, aldus Nurmohamed. Het gaat volgens hem om dossiers met statements die de mensen hebben afgelegd die zullen worden overhandigd aan de justitiële autoriteiten.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: