Albert Ramdin: “Wet en recht gelden wederom voor hoog of laag”

De minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis), Albert Ramdin, heeft gisteren tijdens een regering persconferentie een uiteenzetting gegeven van de activiteiten rondom de viering van de 45ste Onafhankelijkheidsdag van de Republiek Suriname op 25 november 2020. Minister Ramdin stond ook stil bij de handhaving van wet en recht.

Activiteiten starten vandaag

Vandaag wordt de grondenrechtencommissie geïnstalleerd door president Chan Santokhi. Daarna zal het staatshoofd de Granman der Kwinti’s biedingen. Hierna zullen personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt, gedecoreerd worden. Vandaag worden ook de eerste buitenlandse gasten verwacht. De honorair consul van Israël en de gevolmachtigde ambassadeur van Thailand worden verwacht door de minister. Zondag vindt er een gebedsdienst in verband met de Onafhankelijkheidsdag plaats. Maandagavond zal de Guyanese president Irfaan Ali aankomen in Suriname met een delegatie. Dinsdag wordt het officiële programma met de Guyanezen afgewerkt. Het coöperatieplatform zal worden uitgeroepen door de twee presidenten. Ook zullen er mogelijk enkele MoU’s getekend worden tussen Suriname en Guyana. Dinsdag wordt ook de Franse delegatie waaronder de territoriale president en de prefect van Frans-Guyana verwelkomd. In de vooravond worden de ministers van Buitenlandse Zaken van Brazilië en Nederland verwacht. Dinsdagavond zal president Chan Santokhi de buitenlandse gasten voor een diner ontvangen. Woensdag wordt de Onafhankelijkheidsdag gevierd met de gepaste ceremonies op het Onafhankelijkheidsplein. Dit schema is onder voorbehoud stelde de bewindsman.

Aan het einde van de persconferentie stelde de minister dat er een attitude is geweest de afgelopen 10 jaar ‘waar als je als je iets doet, je ermee weg kon’. “Die periode is voorbij. Wet en recht gelden nu voor eenieder. Hoog of laag en voor alle delen van de samenleving.” Minister Ramdin riep de samenleving ook op om de covid-19 maatregelen in acht te blijven nemen.

Asad Mushtaq

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: