Man (38) uit Gransanti vernielt 107 zonnepanelen op Stoelmanseiland

Een samengesteld politieteam onder leiding van de recherche Regio Oost heeft vrijdag 13 november de 38-jarige F.D. aangehouden te Gransanti. De man wordt ervan verdacht 107 zonnepanelen op Stoelmanseiland te hebben vernield.

De leiding van een onderstation van een telecommunicatiebedrijf te Stoelmanseiland had maandag 9 november aangifte van de vernieling gedaan, zo bericht het Korps Politie Suriname vrijdag 20 november.

Volgens verklaring van de aangever dienen de panelen voor een goede telefoonverbinding voor de bewoners van Stoelmanseiland. In het weekend van 6 november moeten de vernielingen van de zonnepanelen zijn gepleegd.

Bij aankomst van het samengesteld team op Stoelmanseiland donderdag 12 november werd meteen een onderzoek ingesteld. Aan de hand van de verklaringen en aanwijzingen van de bewoners kwam er een verdachte in beeld. 

De verdachte, die bij een familielid te Stoelmanseiland logeerde, was inmiddels vertrokken naar zijn woonadres te Gransanti.

Het onderzoeksteam deed vervolgens op 13 november Gransanti aan, waar de man kon worden aangehouden. 

Bij zijn voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie verklaarde de man drugsverslaafd en psychisch gestoord te zijn en op momenten de neiging krijgt om dingen te vernielen.

Vanwege de vernielingen is de telefoonverbinding te Stoelmanseiland nu gebrekkig. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is F.D. in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: