Uitbetaling schoolvervoer weer een probleem

De schoolvervoerders kampen wederom met betalingsachterstanden, waardoor het gros van hen sinds dinsdag het werk heeft neergelegd. Schoolvervoerders beweren tegenover Dagblad Suriname dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt met het Onderwijsministerie en desalniettemin worden de schoolvervoerders haast elke maand geconfronteerd met dezelfde problemen. “We moeten al bijkans anderhalve maand voorschieten en dan nog is het geld voor oktober niet gestort. En dit zijn we al zat!” Het gaat hier niet om een salarisverhoging, brandstofcompensatie of twk, maar om de reguliere betaling.

De schoolvervoerders hebben het idee dat er met hen gesold wordt, waardoor zij ook hun tanden laten zien. “Minister Marie Levens is van alles op de hoogte en ze heeft uitdrukkelijk gezegd dat alles al in orde is, maar in de praktijk gebeurt het tegenovergestelde.” Het schoolvervoer behelst landelijk 800 trajecten, die door circa 250 bushouders en door meer dan 100 boothouders onderhouden worden. Het onderwijs en schoolvervoer zijn overigens van oudsher met elkaar verweven. Dat houdt in dat vele scholieren en leraren de scholen niet kunnen bereiken als het schoolvervoer uitvalt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: