‘Tra fasi no de’

Elke dag gebruik maken van een taxi-service lijkt mij een luxe te zijn. Je betaalt nu twee tot driemaal hetzelfde bedrag dat je maanden terug moest betalen, zeggen enkele burgers tegen over de krant. Een burger die dagelijks gebruik maat van een taxi geeft aan dat zij uit eindelijk afgelopen maand in totaal SRD 2000 heeft uit gegeven aan een taxi. Zij woont namelijk op een afstand waar er geen vaste busverbinding is. Om op het werk te verschijnen pakt zij een taxi en bij terugkeer naar huis gebeurt hetzelfde ook weer. Zij gaf aan dat zij na de lock down het toch probeerde om te bussen na het werk maar het ging echt niet gemakkelijk. “Ik ben namelijk tegen zeven uur pas op de hoek en moet dan als vrouw alleen in het donker een lange afstand afleggen. Mijn man vond het niet verstandig dus gaf aan dat ik dan liever met een taxi heen en terug ga tot dat wij onze eigen vervoer hebben”. 

De dame gaf aan dat haar man vaak ook aan het werk is. Hij werkt twee weken en is dan een week in de stad en dan weer terug of soms zelfs drie weken. Een andere burger gaf aan dat zij haar kind dagelijks met een taxi naar school stuurt en weer terug. “Ik wil geen kansen nemen om mijn kind te laten bussen; het is te riskant”. Ook zij ziet dat het moeilijker wordt, door geen vaste taxi te hebben,  betaalt zij dagelijks verschillende bedragen en uit eindelijk wordt het per dag SRD 80 of soms SRD 100. Ik vind de betrouwbaarheid en de service wel top maar de meeste prijzen killen je, benadrukt de burger. “De situatie heeft alle plannen in de war gebracht. Bouwen kan ik onder deze omstandigheden momenteel niet en een auto kopen zie ik nu ook niet zitten anders eten me kinderen en ik helemaal niet, laatstaan het betalen van die vaste lasten. Ook al is en wordt de taxi-service duurder wij zijn uiteindelijk gedwongen om toch gebruik hiervan te maken,  want tra fasi no de”.

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: