Roland Alberg spreekt zich uit tegen online racisme: ‘Dit slaat nergens op’

Surinaams international Roland Alberg heeft zich op sociale media uitgesproken tegen racisme. De speler van Roda JC kreeg in aanloop naar de derby tegen MVV naar eigen zeggen meerdere racistische verwensingen toegestuurd, waarvan hij er één op Twitter deelde. “Rivaliteit is goed, maar dit slaat nergens op.” Alberg scoorde zaterdagavond als invaller vanaf de penaltystip de 2-0. Tijdens het juichen hield hij een vinger voor zijn mond, als ‘zwijgteken’. De middenvelder kreeg daarop kritiek van fans die dachten dat hij zo een statement wilde maken, omdat hij niet in de basis stond.

Statement

In werkelijkheid wilde Alberg iets heel anders aankaarten. “Dat ik zo reageer heeft te maken met mensen die je voor de wedstrijd voor van alles uitmaken op social media”, schrijft hij op Twitter. “En daarmee bedoel ik de ‘fans’ van de tegenstander!” De 30-jarige laat desgevraagd weten meerdere racistische berichten te hebben ontvangen.  “Rivaliteit is goed en gezond, maar dit slaat nergens op. Ik ben zeker niet uit op wraak, maar wilde wel een statement maken.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: