Sozavo zit met overschot aan ambtenaren op lager niveau

Op het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) is er een overschot aan ambtenaren op lager niveau. Het gaat volgens minister Uraiqit Ramsaran om interieurverzorgsters, tuinlieden en administratieve krachten. “Jammer genoeg kan er niet gesproken worden over een overschot van kader op hoger niveau”, benadrukte de bewindsman dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA). De regering was aan het woord naar aanleiding van vragen, die tijdens de begrotingsbehandeling zijn gesteld afgelopen week. Ramsaran voegde eraan toe dat hij dit zegt zonder discriminatoir te zijn richting de ambtenaren op lager niveau.  Het kader is echter nodig om het veel omvattend werk op het ministerie te kunnen verrichten. In samenwerking met de dienst Opleiding en Vorming is er wel gekeken naar enkele mogelijkheden binnen Sozavo, waarbij het een voornemen is om een plan uit te zetten voor 2021 om de ambtenaren dan mee te nemen in het begrotingsjaar voor wat betreft het studeren en waar nodig ook de opleiding binnen het ministerie te geven. Een ander probleem dat komt bij kijken, zijn de spookambtenaren. Deze worden volgens Ramsaran met in achtneming van de Personeelswet opgeroepen om wederom te worden ingezet.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: