Mangre: ‘Onderzoek moet uitwijzen of er causaal verband is tussen zelfmoord 12-jarige en uitspraken leerkracht’

Een onderzoek zou volgens VHP-parlementariër Reshma Mangre nog moeten uitwijzen of er een causaal verband bestaat tussen de zelfmoordhandelingen van de 12-jarige Stephani Mangal in het district Nickerie en de uitspraken van de leerkracht. Mangre, die ook voorzitter is van de lerarenbonden BvL en ALS, sprak dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA) haar afkeuring uit over de manier waarop het kind op school gepest werd door leerkrachten. “We merken dat pesten helaas nog steeds een actueel probleem is. Hoe kan dit probleem worden opgelost? Zal er een anti-pestprogramma komen vanuit Sozavo naar de scholen toe? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat dit tot het verleden gaat behoren. Elk leven is één te veel voor ons”, benadrukte Mangre. Zij stelde deze vragen aan Sozavo-minister Uraiqit Ramsaran, aangezien zijn ministerie belast is met de algehele coördinatie en uitvoering van het Kinderrechtenverdrag. Ook assembleevoorzitter Marinus Bee wacht op het onderzoek van dit triest geval en condoleerde de ouders en nabestaanden van het kind. De bewindsman stelde dat hij gelijk na het bericht te hebben ontvangen, het Bureau Rechten van het Kind erop afgestuurde om de zaak te onderzoeken. Ook is het ministerie al bezig met verschillende programma’s om pesten tegen te gaan. In de tweede ronde zal hij dieper hierop ingaan.

Kind werd uitgemaakt voor ‘dom’

Mangal pleegde de afgelopen week zelfmoord, nadat haar leven op school volgens de vader ondraaglijk werd gemaakt door leerkrachten. Dit had als gevolg dat zij uitgelachen en gepest werd door medeleerlingen. Zelfs na het innemen van een giftige drank, onderweg naar de spoedeisende hulp sprak ze tegen haar vader dat zij niet wil terugkomen. Ze was leerling van de Rambaran Mishreschool en zat in de zesde klas. “Het behalen van enkele onvoldoendes vormde voor haar klassejuf de leidraad om het meisje te bedreigen dat ze teruggestuurd zou worden naar de vijfde klas. De juf van de vijfde klas, een zekere B., deed hier nog een schepje bovenop door in de zesde klas te komen en het kind uit te maken voor dom”, gaf de vader aan.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: