Mathoera: ‘SRD 10 miljoen op jaarbasis bezuinigd op de begroting Defensie’

Met de inspanningen die bij het ministerie van Defensie zijn gepleegd, is ongeveer SRD 10 miljoen op jaarbasis bezuinigd op de begroting. Dit zei minister Krishna Mathoera maandag in De Nationale Assemblee (DNA). De regering was aan het woord naar aanleiding van vragen, die tijdens de begrotingsbehandeling zijn gesteld afgelopen week. Volgens Mathoera is besloten om een nieuwe lichting militairen van ongeveer 100 man, die in dienst zouden komen, stop te zetten, waarna ook 40 dispensaties zijn stopgezet. Hiermee is SRD 4 miljoen bespaard. Verder is op 11 overeenkomsten over enkele diensten bespaard met SRD 1.2 miljoen en zijn extra voorzieningen voor ex-bevelhebbers, welke in de overgangsfase van de regering was goedgekeurd, ingetrokken. Daar is SRD 1.9 miljoen bespaard. Mathoera voerde verder aan dat er ook bespaard is op telefoon en ADSL-kosten door deze lijnen stop te zetten van personen, die daar geen aanspraak op maakten. Dat heeft een besparing opgeleverd van SRD 122.000. Een aantal medewerkers die zich niet hield aan de wettelijke regelingen zijn ontslagen. Hiermee is een besparing geleverd van SRD 720.000. Op het belverkeer is ook bezuinigd met 30%. Alles opgeteld is er een besparing van ongeveer SRD 10 miljoen.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: