Donatie 25-jarig Parsasco aan mangrove-project professor Naipal

Het verzekeringsbedrijf Parsasco heeft afgelopen vrijdag in verband met haar 25-jarig bestaan een donatie gegeven aan de Vereniging Mangrove Forum Suriname (MAFOSUR). Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken was bij de donatieoverhandiging aanwezig, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname, zonder aan te geven waaruit de donatie bestaat.

Het gebied rond Weg naar Zee ondervindt enorme schade door overstromingen. Hierdoor wordt het gebied als een gevarenzone gezien. In dit kader zijn er onlangs borden geplaatst waarop dit vermeld staat. Minister Nurmohamed had het bedrijfsleven reeds opgeroepen om een handje mee te helpen om de natuur te beschermen. Er is al een aantal bedrijven geweest om een bijdrage te leveren.

Het ministerie van Openbare Werken werkt ernaar om bedrijven en ondernemers kansen te geven om meer te investeren in de infrastructuur van Suriname. ‘We willen het makkelijk maken voor ondernemers om dingen te kunnen doen, zodat de productie en werkgelegenheid omhoog gaan’, sprak minister Nurmohamed.

Professor Sieuwnath Naipal zei heel dankbaar te zijn voor de donatie van Parsasco, en dat het geld goed gebruikt zal worden. ‘Er zijn veel activiteiten aan de kust, vandaar dat het belangrijk is deze te beschermen. Het is een verplichting om de mangrove zone te beschermen, omdat deze zorgt voor de veiligheid van Suriname, het heeft onze aandacht nodig. Als de private sector met de regering samenwerkt om deze projecten te ondersteunen, geeft dit de aanzet om ook donor gelden van het buitenland te kunnen krijgen. Hoe beter het met de mangrove gaat, hoe beter het met ons zal gaan.’

‘Wij dragen bij aan een beter Suriname, een schoner milieu, behoud en bescherming van de natuur en creëren van economische waarde voor bedrijven’, aldus Arti Phoelsingh, waarnemend algemeen directeur van NV Parsasco. ‘Vandaag is het momentum voor ons om dit in de vorm van een donatie kenbaar te maken en om een blijvende ondersteuning te bieden aan MAFOSUR bij de implementatie van de nationale mangrove strategie.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: