3000 ambtenaren op OW; de helft van begroting 2021 gaat naar lonen

“Onthoud, ik ga niet aan corruptie meedoen!”

In zijn antwoorden op vragen van het parlement tijdens de behandeling van de begroting voor het dienstjaar 2020 heeft de minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, aangegeven dat er dossiers zijn die alleen uit een beschikking bestaan van mensen die zijn aangetrokken “Ik ga niet aan corruptie meewerken. Anders ga ik de bak in.” Ook gaf de minister aan dat er 2500 projecten zijn die niet afgerond zijn. Volgens de bewindsman is dat allemaal verspild geld, want met elke dag gaan ze achteruit. Minister Nurmohamed gaf ook aan dat de begroting van 2021 voor het ministerie van Openbare Werken sterk verminderd is. “De helft daarvan gaat naar betaling van lonen. Een kwart gaat naar betaling van leningen. Dit gebeurt als zoveel mensen worden aangenomen.”

1,123 nieuwe aantrekkingen

Vanaf november 2019 tot de verkiezingen zijn er 1,123 nieuwe personen aangenomen. Ruim 500 dossiers moeten nog onderzocht en verwerkt worden. OW heeft nu 3000 ambtenaren in dienst. De schuld bedraagt ongeveer 700 miljoen SRD. Minister Nurmohamed stelde dat sommige dossiers alleen bestaan uit een beschikking. “Alle documenten ontbreken. Familie en vrienden zijn aangenomen. Als ik met dit soort dossiers meega, ga ik in de bak. Dit is fraude. Als we dit blijven doen, hebben we morgen 500 ministers en 500 directeuren benoemd. Wat correct is, gaan we verwerken. Maar ik ga niet aan corruptie meedoen. Als het binnen een kleine marge is, kan het, maar een grote gaat niet door mijn keel. Er zijn nog 500 die we nog moeten verwerken. Ik vraag de mensen om geduld te betrachten.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: