Regering doet aanbetaling ter zekerheidsstelling aankoop Covid-vaccin

De regering heeft in verband met een te verwachten Covid-19 vaccin een aanbetaling gedaan in verband met de zekerheidstelling van de aankoop. Dit maakte president Chandrikapersad Santokhi maandag bekend in het parlement. Niet werd vermeld aan wie de aanbetaling is gedaan en om welk bedrag het gaat. Volgens het staatshoofd vond de regering deze aanbetaling noodzakelijk, omdat zij wil dat de samenleving ervan gewaarborgd is dat het vaccin ook voor haar eigen burgers beschikbaar zal zijn.  Dit schrijft de Communicatie Dienst Suriname.

De president zei, dat er zicht lijkt te zijn op een vaccin, maar benadrukte dat totdat deze er zal zijn, de samenleving voorzichtig moeten blijven.

Hij gaf aan, dat de regering bij haar aantreden voor een heel ander beleid heeft gekozen voor het beheersen van de verspreiding van Covid-19: niet een top down beleid, maar een burgervriendelijk beleid, waarbij in onderling overleg met de samenleving een beroep wordt gedaan op de eigen verantwoordelijkheid van de burger. 

Na vier maanden kan gesteld worden dat dit beleid zeer goed heeft gewerkt. ‘De verspreiding van Covid-19 is sterk beperkt als gevolg van de maatregelen die wij hebben getroffen.’

De regering heeft daarom, terwijl zij bezig was Covid-19 te bestrijden, ook direct het traject tot normalisatie ingezet. De protocollen zijn ontwikkeld in onderling overleg met de verschillende doelgroepen en met het bedrijfsleven. Steeds meer sectoren in het bedrijfsleven hebben de protocollen reeds geïmplementeerd, zodat deze weer kunnen normaliseren en kunnen bijdragen aan de economische ontwikkeling van ons land. Andere sectoren maken zich thans gereed voor de afronding en implementatie van de protocollen, zodat ook deze bedrijven langzamerhand weer open kunnen worden gesteld. 

President Santokhi: ‘Op basis daarvan kunnen we geleidelijk overgaan tot normalisatie. Waar we kunnen verlichten, doen we dat. Maar we zijn er nog niet. We zullen ons aan alle maatregelen moeten houden.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: