President Santokhi: ‘Binnenland moet gelijkwaardig worden ontwikkeld’

‘Visie om Atjoni tot nieuwe stad te maken’

‘Onze visie is dat het binnenland inclusief moet worden ontwikkeld. Gelijkwaardig. Wij zullen meer dan ooit kijken naar het binnenland’, zei president Chandrikapersad Santokhi maandag tijdens de behandeling van 2020-begroting, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname.

Hij gaf aan dat de regering gebaseerd is op het principe van eenheid. Vanuit dat uitgangspunt is het de visie van de regering om ontwikkeling te brengen voor alle Surinamers, vanaf de kustvlakte tot in het verre binnenland.

‘Eenheid, ook tussen de verstedelijkte gebieden, de districten en het binnenland, is de belangrijkste randvoorwaarde voor de ontwikkeling van ons land. Ook mensen in het binnenland hebben recht op elektra, schoon drinkwater, onderwijs, medische zorg en adequate huisvesting.’

De projecten die de regering thans voorbereid zijn op het gebied van onderwijs en infrastructuur. Daarbij worden, aldus het staatshoofd, ook projecten voor het binnenland voorbereid. Hij herhaalde, dat er voor wat betreft Atjoni een visie is om deze plek tot een nieuwe stad te maken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: