VVOB organiseert online workshopweek voor leerkrachten en schoolleiders

Na 35 jaar samen werken aan beter onderwijs vertrekt VVOB – Education for Development uit Suriname. “Dat laten we niet ongemerkt voorbijgaan! Daarom organiseren Minowc en VVOB van 16-20 november 2020 een online workshopweek voor alle leerkrachten en schoolleiders van alle schoolniveaus in Suriname. De workshopweek is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden.”

In de afgelopen 35 jaar werkten VVOB en Minowc samen aan de versterking van het basisonderwijs (Progress) en het lager beroepsonderwijs (Progressing LBO, Progress LBO) in Suriname. er zijn beroepsprofielen ontwikkeld voor de verschillende beroepen in het Surinaamse onderwijs.

Er is gewerkt aan een nieuwe visie op onderwijs ‘Ik geloof in jou!’ Het Centrum voor Nascholing Suriname (CeNaSu) is opgezet en versterkt. Er zijn duizenden leerkrachten, schoolleiders, inspecteurs en zorgcoördinatoren getraind.

Er zijn vele onderwijs- en trainingsmaterialen ontwikkeld en geïmplementeerd, waaronder een verbeterd curriculum voor Lobo.

De betrokken afdelingen van Minowc zijn versterkt in hun vermogen om (vernieuwingen in) het onderwijsproces aan te sturen.

Tijdens de workshopweek staan de beroepsprofielen voor leerkrachten en schoolleiders centraal. U kunt zich gedurende de week middels diverse online workshops bijscholen in de verschillende beroepscompetenties. U vindt meer informatie over de beroepsprofielen, de workshopweek en hoe u zich kunt registreren op de Facebookpagina Leer Kracht.

error: Kopiëren mag niet!