Vier illegale valutahandelaren met grote sommen geld aangehouden

Het Korps Politie Suriname heeft in opdracht van het ministerie van Justitie en Politie acties uitgevoerd tegen de illegale valutamarkt. De afgelopen dagen zeker vier illegale valutahandelaren met grote geldbedragen in SRD’s en vreemde valuta aangehouden, zo bericht het ministerie zondag.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn deze zaken buiten proces afgehandeld. De overtreders hebben hoge boetes zowel in Surinaams als vreemde valuta opgelegd gekregen. Na het betalen van deze boetes zijn ze heengezonden. Het ministerie vermeldt hoe ‘hoog’ de boetes zijn.

De afdeling Fraude van de politie zal de dossiers in deze zaken doorsturen naar het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling. Voor het ministerie van Justitie en Politie is dit de aanzet om de illegale handel in vreemde valuta met al haar ten dienste staande middelen te bestrijden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: