Samen fatoe nemen voor de winkel

“Nu er sprake is van minder gevallen, betekent het niet dat de maatregelen niet in acht genomen moeten worden”, zegt Viren tegenover de krant. Niet alleen Viren, maar ook enkele andere burgers gaven tijdens een gesprek aan dat men steevast na 6.00 uur in de middag de maatregelen overtreden. “In de vooravond zie je dat de voorgevels van de winkels propvol zijn met auto’s en mensen. Niet dat zij boodschappen doen, maar dat zij een fatoe nemen met elkaar.  Eenieder baalt wel thuis, dus een biertje pakken met je vrienden zou niet slecht zijn, maar doe dat voorbeeldig en op een nette manier; niet voor de winkel”, zegt Duncan een andere burger tegenover de krant. Alsof dat niet genoeg is, zie je de meeste van hen zonder een mond- en neusbedekking. “Ik heb gevallen meegemaakt, waarbij de winkelier wel erop let, maar dat er vaak een woordenwisseling ontstaat. Daarom proberen de meeste van hen niet meer te bemoeien. Maar dat kan helemaal niet. Laat een derde of een vierde geen last ondervinden van je kiekje”, benadrukt Duncan. Vanwege de drukte voor de winkel willen de meeste bewoners niet in de winkel gaan om hun boodschappen te doen. Zij lopen dan liever een grotere afstand naar een andere winkel toe om hun boodschappen te doen. “Ik doe deze leuke fatoes ook af en toe, maar mijn vrienden en ik verzamelen ons voor mijn deur of bij hun deur.” 

“Nu zie je ook jongeren voor een winkel staan en hetzelfde gedrag vertonen”, zegt een andere burger. “Nadat zij hun boodschappen hebben gedaan, staan zij maar voor de winkel of ernaast. Als je hen erop wijst, geven zij je ook groot praat. Dat is een duidelijk voorbeeld dat kinderen de ouderen nadoen.  Zij zien en horen en nemen aan dat het goed is en doen het ook na. Dat kan niet, laten wij een voorbeeld zijn voor de jongeren. Een kiek nemen kunnen wij als volwassenen alsnog doen in besloten kring bij je eigen huis of elders, maar niet voor een winkel”, benadrukt de burger.  “Laten wij de maatregelen in acht blijven nemen, zodat wij helemaal naar nul gevallen kunnen gaan en zo weer normaal kunnen leven.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: