Rusland vrijwel zeker opnieuw NPS-voorzitter

Doordat er slechts één kandidatenlijst is ingediend, wordt het zo goed als zeker dat Gregory Rusland door het congres van de Nationale Partij Suriname (NPS) wordt herkozen als partijvoorzitter. 20 van de 22 onderafdelingen ondersteunen de lijst van afdeling Paramaribo. De bestuursverkiezingen worden op 13 december gehouden. Ook het congresbestuur wordt die dag gekozen.  Na de indiening van de lijst afgelopen vrijdag, zei Rusland aan journalisten dat de ingediende lijst ondersteund is door 7 van de 11 afdelingen. “De bedoeling is dat wij januari 2021 met een frisse start kunnen beginnen. Een frisse start, waarbij de evaluatie binnen de partij gedaan zal worden over hoe wij hier gekomen zijn en waar wij staan. En dat we ons op die manier kunnen gaan voorbereiden op grootscheepse acties richting alle afdelingen en structuren van de NPS en ons zo klaar te maken om bij de komende verkiezingen van 2025 daadwerkelijk de NPS die plaats te geven die wij moeten innemen in de Surinaamse politiek”, aldus Rusland.

De kandidatenlijst voor het hoofdbestuur van de NPS ziet er als volgt uit: Rusland Gregory, Pawiroredjo Jerrel, Etnel Patricia, Hoever Dorothy, Pigot Hesdy, Fatehmahomed Irshaad, Daan Roseline, Lau Sie Man, Oemar Ronny, Sowidjojo Monique, Kensmil Sharisa, Daha Haroen, Nahar Saskia, Felisi Michel en Revales Rodney. De kandidatenlijst van het congresbestuur bestaat uit: Beeldsnijder Danielle, Bergraaf Rugia, Pengel Sjachnaz, Dwarka Dayanand, Vermeer Mario, Giddings Rachele en Breeveld Hans. Rusland is sinds juni 2012 partijleider. Hij heeft het vaandel overgenomen van Ronald Venetiaan.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: