Man informeert bedrijf over verduistering geldbedrag door vriendin waarop vijf verdachten zijn aangehouden

Agenten van het politiebureau Latour hebben maandag 9 en dinsdag 10 november vijf verdachten aangehouden die ervan worden verdacht zich dit jaar op diverse momenten schuldig te hebben gemaakt aan verduistering van een groot bedrag in SRD’s bij het het hoofdkantoor van een bedrijf aan de Industrieweg-Zuid in Paramaribo. Dit meldt het Korps Politie Suriname zondag 15 november.

Eén van de opgepakte verdachten, de 27-jarige K.G., kreeg eerder deze maand ruzie met haar vriend. De vriend, die op de hoogte was van de verduisteringspraktijken van zijn vriendin, belde zondag 8 november met de eigenares van het bedrijf en stelde haar in kennis van de verduisteringspraktijken.

De eigenares begon vervolgens binnen het bedrijf een onderzoek en daaruit werd duidelijk, dat er inderdaad op verschillende tijdstippen van dit jaar een groot geldbedrag is verduisterd door haar werknemer(s). De vrouw deed in de late avond van 8 november aangifte.

In eerste instantie werden drie verdachten aangehouden en op een later tijdstip nog twee anderen. Het gaat om K.G. (27), A.K., A.K. en B.D. allen 25 jaar en de 20-jarige P.R. Laatstgenoemde werkt inmiddels niet meer voor het bedrijf.

Alle vijf verdachten hebben op dezelfde werkwijze de gelden van het bedrijf ontvreemd. Wanneer klanten zich naar de zaak begaven om wat te kopen, werd dit aangeslagen op het kasregister, maar naderhand werd de opdracht weer gecanceld. Alle gelden van de gecancelde betalingen werden vervolgens ten eigen bate gebruikt.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn alle vijf verdachten in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: