Atleten Renvosu flink in training

De atleten van de atletiekvereniging Ren voor Suriname (Renvosu) zijn bijkans iedere dag in training. Dat vertelde trainer Ruben Vaarnold in een gesprek met Dagblad Suriname. Los van Sosis wordt er op verschillende locaties getraind. Er zijn momenteel geen wedstrijden op programma door de coronapandemie, maar de atleten blijven in training om hun conditie zoveel mogelijk op peil te houden. Volgens de trainer zijn de pupillen niet zo scherp als voorheen omdat ze achteruit zijn gegaan als gevolg van de pandemie.

Ook hink-stap-springer Miguel van Assen, de voormalige Zuid-Amerikaans kampioen en nummer 23 van de wereld, is in training. Ruben Vaarnold gaf verder aan de er heel wat talenten rond lopen in Suriname. Volgens de trainer behoort Alicia Grootfaam (kogelstoten) tot de beste atleet van Suriname. Alicia pakte in het jaar 2019 goud met een afstand van 14, 15 meter. Tenslotte gaf hij aan dat het wel jammer is dat Suriname talenten in huis heeft, maar geen atletiekbaan ter beschikking heeft. Volgens hem is Suriname het enige land zonder een atletiekbaan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: