Meer openbare toiletten nodig?

Openbare toilleten zijn er te weinig is de mening van personen. Vaak is dan ook te zien dat langs de weg, tegen muren, naast winkels en pinautomaten de blazen flink worden geledigd. De hygiëne rond dat soort plekken is vaak zoek, iets dat ook voor het toerisme niet bevorderlijk is. Gelukkig zijn er enkele openbare toiletten en voorzien grote winkels in de behoefte door hun toiletten al dan niet tegen betaling toegankelijk te houden.

De directeur van BOG Radjesh Ori zegt dat een toilet nog geen garantie is dat men het gaat gebruiken. Hij ziet het gedrag niet zo snel te veranderen waarbij men een openbaar toilet ook daadwerkelijk benut. Een belangrijke drempel kunnen de kosten zijn merkt Ori op.

Desinfecteren

Levensmiddelentechnoloog Ricky Stutgard, heeft een heel andere zienswijze. Een openbaar toilet helpt juist om de hygiëne te bevorderen reageert hij. “Je krijgt de gelegenheid om je handen te desinfecteren”. Stutgard zegt dat mensen juist van een openbaar toilet gebruik maken als die faciliteit er is. Voor gedragsverandering grijpt hij naar 1933 toen mensen nog gewend waren om waterputten te gebruiken en er onzekerheid was of mensen wel gebruik zouden maken van het nieuw aan te sluiten waterleidingnet. “Iemand die van de stad komt en snel zijn of haar behoefte moet doen is er juist bij gebaat als die faciliteit er is” vertelt de levensmiddelentechnoloog. Jaarlijks traint Stutgard jongeren tijdens de vakantie waar zij ook de basis van microbiologie leren. Hygiëne is van eminent belang en hij ziet het als een goede ontwikkeling als deze faciliteit wordt uitgebreid.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: