Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elk huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie met Coronavirus en lockdown is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels dit rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken.

Huize G. had Jarabaka viskop met ( kimpol) chinese tayer;

Huize Z. had saoto soep;

Enkele gerechten waren dus: Jarabaka viskop ( kimpol) chinese tayer,  saoto soep

Recept: Gulgula

Ingrediënten: ½ kg. zelfrijzende bloem; 1 theel. kaneel; 2 eieren; 2 dl. melk; 250 gr. rozijnen; 250 gr. suiker.

Bereiding Gulgula: De kaneel door de bloem doen en breek de eieren erin. Klop een deeg van de bloem, eieren en de melk. Als het beslag al glad is, de rozijnen en een deel van de suiker erdoor doen en goed draaien. Kneedt het deeg in de vorm van een lange rol, breek hier telkens een stukje van af en wentel het door de overgebleven suiker. Verhit olie en bak hierin de stukjes. Als ze lichtbruin zijn, eruit halen en bestrooien met suiker.

(Bron recept:)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: