Minister Somohardjo geeft startsein online registratie landsdienaren

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken heeft dinsdag het startsein gegeven voor de online registratie van landsdienaren op het hoofdkantoor van het ministerie aan de Wilhelminastraat. Het doel van de registratie is om alle ambtenaren beter te kunnen voorzien in hun behoefte, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname.

De online registratie geldt voor ambtenaren van alle ministeries die zich nog niet hebben geregistreerd. Somohardjo zei, dat met de online registratie kosten worden bespaard. Hij merkte op, dat missies naar de districten eind deze maand de overheid veel zullen kosten. ‘We gaan uiteindelijk wel naar de districten, maar we willen het eerst online doen’, aldus de bewindsman. 

De bewindsman kon dinsdag als eerste zijn gegevens online controleren. Hij spoort ambtenaren die zich nog niet hebben geregistreerd aan om zich te registeren. 

Somohardjo legde uit, dat met het onlinesysteem en de eerdere registratie op het hoofdkantoor, problemen rond bijvoorbeeld vervroegd pensioen, verlof, buiten bezwaar en salarisverhoging sneller opgelost kunnen worden. 

Hij gaf verder aan, dat het ministerie op de goede koers ligt om van een informatiegestuurde overheid over te gaan naar een data gedreven overheid. ‘Het ministerie is meer dan alleen valse beschikkingen uitgeven en mensen helpen aan banen’, aldus de minister. 

Hij sprak zijn dank uit aan zijn personeel om het ministerie weer op het gewenste niveau te brengen.

Ambtenaren kunnen zich van acht uur ‘s morgens tot en met acht uur ‘s avonds online registeren via de link https://Idr.egov.sr/index.php?r=site%2Flogin

Medewerk(st)ers die belast zijn met de helpdesk assisteren bij de registratie. Ambtenaren hebben bij de online registratie nodig hun ID-nummer, naam en persoonsnummer.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: