Vorswijk: ‘95% dorpen binnenland in het donker’

Veel personen krijgen hoge stroomrekeningen

Dat de regering zwaar op alle ministeries is gaan bezuinigen is goed, maar volgens Abop-fractieleider Dinotha Vorswijk kan en mag er niet bezuinigd worden op vooral tegemoetkomingen of sociale voorzieningen voor de bevolking. “In een tijd van crisis is het heel belangrijk om de kwetsbaren onder de bevolking de nodige ondersteuning te geven”, zei de politica maandag tijdens de technische behandeling van de begrotingen over het dienstjaar 2020 in De Nationale Assemblee (DNA). Zo is op de post ‘programma’s’ van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen te zien dat er ‘nul SRD’ is opgebracht voor energievoorziening en kosten elektrische centrales binnenland. “Vandaag (maandag, red.) nog kreeg ik telefoonberichten uit het binnenland dat 95% van de dorpen in het donker is. Kan de minister mededelen hoe hij de dorpen van brandstof zal voorzien, vooral met de komende feestdagen in vooruitzicht? Want met nul SRD op de begroting kan je nergens mee starten. Eenieder wilt op kerst en oud op nieuwjaar verzekerd zijn van elektriciteit”, aldus de Abop’er. Vorswijk merkte verder op dat niet alleen op NH vele programma’s terug zijn gebracht op nul, waardoor zij dit erg onverantwoord vindt. Zij hoopt dat de begroting van 2021 ook snel wordt behandeld.

Stroomtarieven stilletjes verhoogd?

De politica stelde dat zij de laatste periode ook veel klachten van personen heeft ontvangen die beweren heel hoge stroomrekeningen van de NV Energiebedrijven Suriname (NV EBS) te hebben ontvangen. Hoewel de regering eerder bekend heeft gemaakt dat de subsidies op elektriciteit afgeschaft zullen worden, vraagt zij zich af of dit inmiddels stilletjes is gebeurd. “Is het zo dat de stroomtarieven reeds zijn verhoogd? Kan de minister daarover nader informeren”, aldus Vorswijk.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: