Traditiegetrouw zal de reuze dia er dit jaar ook wel zijn

De Culturele Unie Suriname (CUS) heeft ondanks de huidige situatie met Covid-19  het aansteken van reuze dia ook voor dit jaar ingepland. Dagblad Suriname verneemt het volgende hierover van voorzitter Aniel Manurat.  Het aansteken van de reuze dia staat gepland voor donderdag 12 november. Het geheel zal dit jaar evenwel met een kleine groep gebeuren, samen met vertegenwoordigers van de regering. Vanwege covid-19 zal het dit jaar niet mogelijk zijn voor het publiek om ghee te schenken in de reuze dia. Het is ook niet verantwoordelijk om publiek toe te laten op het Onafhankelijkheidsplein vanwege Covid-19. Dit omdat de organisatie jaarlijks een enorme drukte op de been krijgt om te verwerken. Het gebeuren op  het plein zal wel live te volgen zijn via diverse  televisiestations. Er staat ook een dansact in de planning, namelijk Ramlila, en dit zal ook live gepresenteerd worden. Als Culturele Unie Suriname (CUS) vraagt Manurat aan een ieder om donderdag tegen acht uur , samen in huiselijke sfeer, een dia of kaars aan te steken. De reuze dia zal drie dagen op het plein staan.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: