Parmessar vraagt vernoeming Mulo Latour naar Caprino Alendy Muloschool

NDP-fractieleider Rabin Parmessar heeft gisteren middels een brief aan onderwijsminister Marie Levens het verzoek gedaan om een bijzondere waardering te doen richting oud-DNA-vicevoorzitter en schooldirecteur Caprino Alendy. Alendy is op 6 november overleden. Hij werd 68-jaar. In zijn brief voert Parmessar aan dat Alendy als ‘zoon van Suriname’ op velerlei manieren een wezenlijke bijdrage heeft geleverd. Naast zijn bijdrage in het parlement, heeft Alendy ook zijn stempel gedrukt in het onderwijsproces. “Hij was van huis uit leraar op Mulo Latour, waar hij recentelijk nog de functie van directeur op deze school bekleedde. Voorts heeft hij een aantal mensen opgeleid, die thans invulling geven aan diverse hoge functies binnen de maatschappij. Ik doe een beroep op u, om het bijzonder harde werk van deze Surinamer niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Voorts stel ik voor om de school waar hij laatstelijk heeft gediend, Mulo Latour, te vernoemen naar de Surinamer onder de naam Caprino Alendy Muloschool”, aldus Parmessar in zijn brief aan de bewindsvrouw.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: