Ashwin Adhin: “Na dit regeertermijn zullen wij het vervolgen”

“Na deze termijn gaan wij het vervolgen en afronden.” Dit waren de woorden van NDP-parlementariër Ashwin Adhin in het parlement gisteren tijdens een interruptie bij de eerste ronde van de begrotingsbehandeling 2020. Adhin interrumpeerde tijdens de spreekbeurt van Patricia Etnel van de NPS. “Men zit naarstig te zoeken naar zaken die niet zijn uitgevoerd in twee termijnen. Dat is het trieste van de zaak, als alles zo mooi is vastgesteld. Je kan duizend naslagwerk achterlaten, maar men kan blijven dromen die zij kennelijk nooit hebben gedaan en ook nooit zullen doen in deze  termijn. U bent wel meester in projecten heropenen. Er worden projecten van de vorige regering vervolgd met alle fanfare. Daarvoor is er veel feest nodig.”

“Als alles alvast,  de begroting is bij de Rekenkamer, alles is al goedgekeurd, wat voor zin heeft het dat wij hier discussiëren over zaken die hier al vastgelegd zijn ? Dan gaan we kleinzerige zaken noemen, allerlei kleine dingen. Maakt u zich niet druk. Na deze termijn gaan wij het vervolgen en afronden”, aldus de voormalige vicepresident. Adhin heeft op verschillende momenten zijn misnoegen kenbaar gemaakt tijdens de behandeling. Echter kreeg hij keer op keer van zijn collega’s in de coalitie te horen om rustig te zijn. Buiten de microfoon was Abop-DNA-lid Edward Belfort duidelijk te horen: “A moro bigi fufuru man ey taki”. Ook Patricia Etnel stelde dat de personen die in de afgelopen 10 jaren keer op keer fouten hebben gemaakt, stil moeten zijn. “Wij zullen een kritische coalitie zijn”, stelde Etnel.

Tot februari 2020 ging alles goed

NDP-topper Ashwin Adhin heeft eerder aangegeven dat tot februari van het jaar alles goed ging. ‘Daarna zijn ze met hun vrienden begonnen met de koersopdrijvingen’, verwijzend naar de huidige regering. ‘Nu zitten zij er zelf mee.’ Dit zei de parlementariër via een Facebook-live sesie. “Alles wat men nu doet is asociaal. Wij hadden een sociaal contract met het volk. Maar wat wij nu gaan meemaken gaat verschrikkelijk zijn volk van Suriname.” De NDP parlementariër stelde dat de regering waarvan hij deel uit maakte het niet gemakkelijk had. “Maar wij hebben het volk niet moeilijk gemaakt. Nu zie je dat deze regering niet zit voor het volk.” Verreweg de meest spraakmakende uitspraak van de ex-vp was: “Waarom zeuren ze over een schuld van US$ 2,5 miljard als goud-, olie- en bauxiet-reserves van het land meer dan US$ 200 miljard waard zijn?” Volgens Adhin waren de leningen niets vergeleken met de bodemschatten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: