Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elk huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie met Coronavirus en lockdown is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels dit rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken.

Huize A. had zelf bereid met burger, combo met sausage, nugets en patat;

Huize M. was het dagublad met garnalen;

Enkele gerechten waren dus: burger, combo met sausage, nugets en patat, dagublad met garnalen

Recept: Zoutjes

Ingrediënten: 500 gr. bloem, 125 gr. oud belegen kaas, 1 ei, 50 gr. boter, 2 theel. bakpoeder, frituurvet, 1 afgestreken theel. zout, 1½ dl. water

Bereiding Zoutjes: De kaas raspen. Het ei losroeren. De bloem zeven met zout en bakpoeder en daarna de geraspte kaas en ei toevoegen. Steeds een scheut water toevoegen totdat het deeg rolbaar is. Op een met bloem bestoven aanrecht het deeg dun uitrollen. Hiervan dunne stokjes snijden en deze in de hete olie goudgeel bakken.Op keukenpapier laten uitlekken.

(Bron recept: suricepten.nl)

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: