Leger des Heils start met Kerstpottenactie

Het Leger des Heils is afgelopen vrijdag gestart met de jaarlijkse Kerstpottenactie.  De thema van het jaar is ‘Kow langa wang anoe jipie makandra’. Het Leger des Heils is actief in 131 landen, waar Suriname één van is. Over de afgelopen 96 jaar dat het Leger des Heils actief is in Suriname, hebben zij een wezenlijke bijdrage mogen leveren aan deze samenleving. Door hun welbekende Kerstpottenactie zijn zij jaarlijks in staat geweest tussen de 1000 en 1300 pakketten te verstrekken aan minderbedeelden. Bij deze gelegenheid werden ook enkele donaties gedaan door donateurs. “De mensen hebben elkaar nu meer nodig dan normaal”, zegt één van de leden. Het streven is om 1300 pakketten uit te delen aan de minderbedeelden. “Het gaat niet als eerder zijn. Door de covid-19 maatregelen werd de launch van de Kerstpottenactie anders gedaan dan normaal. Alles zal anders aangepakt worden. Ook het verzorgen van de pakketten.”

De potten zullen dit jaar te zien zijn bij de Hakrinbank en de Times Mall. Ook kunnen de donaties gedaan worden bij het hoofdkwartier en op het rekeningnummer van De Surinaamsche Bank. “Geef wat u kunt missen om anderen, die minder hebben, toch tijdelijk een fijne tijd te geven.” De donaties kunnen van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur gedaan worden. “Men mag uiteraard ook andere dingen doneren. Het mag ook een zak rijst, een blikje bruine bonen of andere spullen zijn. Kortom alles waarmee we de behoeftigen kunnen helpen”, aldus het lid. Deze Kerspottenactie zal de laatste Kerspottenactie zijn voor majoor Vilece Thomas van de organisatie. Na 8 jaren gewoond te hebben in Suriname, vertrekt hij binnenkort naar Jamaica.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: